Հայկական Կլոր Գաթայի Բաղադրատոմսը

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿԼՈՐ ԳԱԹԱ Մոզանից շատերը հայկական կլոր գաթա չեն պատրաստում մի պարզ պատճառով՝ չգիտեն դա անել: Հենց հիմա միասին կսովորենք: Ալյուր 1.5բաժ. + 0.75 բաժ. Կարագ 100 գ + 75 գ Ձու 2 հատ Մածուն 0.5 բաժ. Սոդա 0.5.գդ. Աղ մի պտղ. Շաքարավազ 0.5 բաժ. Վանիլին մի պտղ. Ալյուրը մաղել թասի մեջ կամ սեղանին, աղ և սոդա ավելացնել, 100 գ հալեցրած կարագ լցնել, խառնել ավելացնել 1 ձվի և մածնի խառնուրդը, խմոր շաղել, ապա 5 րոպե կամ գրտնակով ծեծել, կամ սեղանին խփել, խմորը ծածկել, թողնել 20 րոպե հանգստանա: Խորիզը պատրաստեոլւ համար՝ խառնել թեթևակի բոված ալյուրը, շաքարավազը, փափուկ կարագն ու վանիլինը, հավասար փշուր ստանալ: Յուղաթղթի կտորի վրա խմորը ձեռքերով տափակացնել, խորիզ դնել, խմորի եզրերը հավաքել, ամրացնել, ավելորդ խմորը կտրել, գաթան տափակացնել այնքան, որ 1.5 սմ բարձրություն ունենա, երեսին պատառաքաղով նախշեր գծել, հարած ձու քսել, ծածկել: Գաթան յուղաթղթով տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, եփել 200* ջերմությամբ ջեռոցում՝ մինչև երեսը կարմրի: Ահա և պատրաստման եղանակը՝

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

https://www.facebook.com/qaricpapuk/ https://www.facebook.com/qaricpapuk/photos/a.408836542578029/651337048327976/ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿԼՈՐ ԳԱԹԱ Մոզանից շատերը հայկական կլոր գաթա չեն պատրաստում մի պարզ պատճառով՝ չգիտեն դա անել: Հենց հիմա միասին կսովորենք: Ալյուր 1.5բաժ. + 0.75 բաժ. Կարագ 100 գ + 75 գ Ձու 2 հատ Մածուն 0.5 բաժ. Սոդա 0.5.գդ. Աղ մի պտղ. Շաքարավազ 0.5 բաժ. Վանիլին մի պտղ. Ալյուրը մաղել թասի մեջ կամ սեղանին, աղ և սոդա ավելացնել, 100 գ հալեցրած կարագ լցնել, խառնել ավելացնել 1 ձվի և մածնի խառնուրդը, խմոր շաղել, ապա 5 րոպե կամ գրտնակով ծեծել, կամ սեղանին խփել, խմորը ծածկել, թողնել 20 րոպե հանգստանա: Խորիզը պատրաստեոլւ համար՝ խառնել թեթևակի բոված ալյուրը, շաքարավազը, փափուկ կարագն ու վանիլինը, հավասար փշուր ստանալ: Յուղաթղթի կտորի վրա խմորը ձեռքերով տափակացնել, խորիզ դնել, խմորի եզրերը հավաքել, ամրացնել, ավելորդ խմորը կտրել, գաթան տափակացնել այնքան, որ 1.5 սմ բարձրություն ունենա, երեսին պատառաքաղով նախշեր գծել, հարած ձու քսել, ծածկել: Գաթան յուղաթղթով տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, եփել 200* ջերմությամբ ջեռոցում՝ մինչև երեսը կարմրի: Ահա և պատրաստման եղանակը՝ ;list=PL_KFcPb-prWEKe5uyOyzxG8WjpPKrlGS5&index=7&fbclid=IwAR3ZisVsiQ2QbVy2p7iIE5fLFVjcMyspw8bNImg9e99Mqdzh3b8-h0-TGh8

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

Պատասխանել այս թեմային

Մեր կայքը օգտագործում է քուքիներ և այլ նմանատիպ տեխնոլոգիաներ՝ տարբերակելու անձնական համակարգիչների միջև, անհատականացված կարգավորումների ծառայության ապահովման, վերլուծության և վիճակագրության, ինչպես նաև բովանդակության և գովազդային ծառայության անհատականացման նպատակներով։ Այս կայքը կարող է նաև պարունակել երրորդ կողմերի քուքիներ։ Եթե դուք շարունակում եք օգտվել այս կայքից, ապա այն համապատասխանում է վերոնշյալ ներկա կարգավորումներին, բայց դուք կարող եք ցանկացած պահի դրանք փոփոխել։ Ավելի շատ տեղեկատվություն այստեղ՝ Գաղտնիություն և Քուքիների Քաղաքականություն